JubelPrent
Vorige afbeelding
Volgende afbeelding
JubelPrent

Ter ere van het GAA 35 jaar.

De gerenommeerde kunstenares Joyce Ennik heeft de JubelPrent gemaakt. Ze heeft de JubelPrent ‘Concentrisch’ als titel gegeven, wat aansluit bij haar achterliggende idee: steeds hetzelfde middelpunt zoeken.

Zelf zegt Joyce: "In de prent zie je cirkels die om een punt draaien. Een dynamische beweging. Dit punt in de prent is de plek van het Grafisch Atelier gelegen op de (afgeleide van) een plattegrond van Alkmaar ( 17de eeuw ).
Het Grafisch Atelier heeft als trefpunt voor vele kunstenaars en kunst minnenden, door de 35 jaar, een speciale betekenis. Dynamisch omdat er veel actie plaatsvindt. De cirkels stellen de individuen voor die hun eigen ( visuele) belevingswereld meebrengen, realiseren en ook met anderen delen. Vervolgens gaan deze 'beelden' de wereld in. Niet alleen dichtbij maar ook ver over de grenzen. Deze dynamiek vanuit en naar een punt toe is het uitgangspunt van mijn prent."

De JubelPrent is gedrukt op Arches BFK Rives papier, gesneden op 46 x 38 centimeter, de beeldmaat is 32 x 24,5 centimeter.
Het is gedrukt in vier kleuren en vier drukgangen, twee maal in de door Joyce zelf ontwikkelde polystyreendruk en twee maal in zeefdruk.
De oplaag van deze JubelPrent is beperkt, slechts 35 exemplaren zijn er beschikbaar voor de verkoop.