Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

Presentatie DichtDruk 6

Activiteit
Datum: 23 november 2019 16:00

Locatie: Koekenbier  |  Plaats: Alkmaar, Nederland

Presentatie DichtDruk Editie 6 in Koekenbier
Kennemerstraatweg 16, Alkmaar

Het inmiddels alweer zesde DichtDruk duo loop zich warm om op zaterdag 23 november van 16.00 tot 18.00 uur, in Parkzaal Koekenbier, Kennemerstraatweg 16 in Alkmaar, het resultaat en verhaal van hun samenwerking te presenteren. De resultaten van de samenwerking tussen de eerdere duo’s logen er niet om. En ook deze editie belooft weer een Parel van een Dicht- en Drukkunst te worden.

Deze keer tonen dichter Demi Baltus en kunstenaar Mirjam Oosterbaan wat hun samenwerking heeft opgeleverd. Ze worden omringd door de dichters Frans Terken, Joris Brussel & Meland Langeveld. Singer/songwriter Jesse Dorrestijn zorgt voor een muzikale bijdrage. Uiteraard is er ook dit keer tijd voor ontmoeting en napraten met de kunstenaars. Ook zijn de voorgaande DichtDruk edities deze middag te bewonderen.

Intekenen voor het exclusieve DichtDruk portfolio is ook zeker mogelijk, tijdens de pauze van deze zesde editie.

DichtDruk in het kort
Acht dichters en acht grafici uit de regio zijn uitgenodigd om mee te doen met dit bijzondere project. Zij bevinden zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd. De dichters en grafici zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er acht duo's zijn ontstaan. Twee jaar lang presenteert ieder kwartaal één duo hun werk, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo's bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

Graag tot dan!

‘De drie musketiers’ van DichtDruk: Grafisch Atelier Alkmaar, Reuring en Bibliotheek Kennemerwaard

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar,
het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten.

www.bibliotheekkennemerwaard.nl/dichtdruk

 

Telefoon
0725128075
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Kennemerstraatweg 16
Alkmaar, Nederland

 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • 23 november 2019 16:00