Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

Verandering - Alles Stroomt

Tentoonstelling
Datum: 13 oktober 2019 - 10 november 2019

Locatie: Grafisch Atelier Alkmaar

Verandering – Alles Stroomt
13 oktober t/m 10 november 2019
Opening zondag 13 oktober om 15 uur, start bij Kunstuitleen Alkmaar

Opening
De gezamenlijke opening is op zondag 13 oktober om 15 uur. De start is bij Kunstuitleen Alkmaar waar de exposerende kunstenaars kort iets over hun werk en werkwijze vertellen. Loop mee met de performance naar Grafisch Atelier Alkmaar om de tentoonstelling feestelijk in te wijden.
Tijdens de opening wordt er op het GAA een speciale prent gepresenteerd van Denise Holtkamp met als titel: ‘Alles Stroomt’.

GRAFIEK2019 toont werk van zes kunstenaars bij Grafisch Atelier Alkmaar en Kunstuitleen Alkmaar.
Het grafisch werk van Carola Rombouts, Jeanet Kingma en Elsbeth Cochius is te zien bij Grafisch Atelier Alkmaar (GAA).
Bij Kunstuitleen Alkmaar exposeren Hanna de Haan, Leonie van Santvoort en José van Tubergen.

Kunstenaars bij GAA
Elsbeth Cochius is in de ban van de natuur en het landschap en de wijze waarop de mens zich daartoe verhoudt. Zij werkt het liefst in zwart-wit en op grote formaten zodat zij kleine interessante details kan uitvergroten en daarmee verborgen aspecten zichtbaar maken. De gelaagdheid van structuren, het ritme van licht en donker zijn steeds terugkomende thema’s.

In het werk van Jeanet Kingma nemen kunstenaarsboeken een grote plaats in. Zowel beeld als tekst maakt ze zelf. Bij de onderwerpen die ze kiest lopen fantasie en werkelijkheid vaak door elkaar en speelt de natuur een grote rol. Haar favoriete technieken zijn sjabloondruk en houtsnede, technieken die zich bij uitstek lenen om in kleur te werken. Tekst en beeld worden beide in kleur uitgevoerd.

Carola Rombouts onderzoekt het materiaal tijdens het maakproces om zo haar gedachten en gevoelens af te beelden in haar grafische werk. De reproduceerbaarheid van grafiek is geen doel op zich, wel hergebruikt zij haar drukvormen al jaren, steeds om ander werk te maken. Het lot van de mens heeft haar interesse, om het gedachtegoed en handelen te doorgronden en te duiden.

 

Adres en openingstijden
Grafisch Atelier Alkmaar Doelenstraat 23 1811 KX Alkmaar
Open ma t/m vrij 10 – 17 uur

 

 

Telefoon
072-5128075
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Doelenstraat 23 KX 1811 Alkmaar

 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • Van 13 oktober 2019 tot 10 november 2019