Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

DichtDruk #4 presentatie @ Reuring

Activiteit
Datum: 13 april 2019

Locatie: Koekenbier  |  Plaats: Alkmaar, Nederland

Zaterdag 13 april van 16.00 tot 17.30 uur, in de Aikemazaal Koekenbier, Kennemerstraatweg 16 in Alkmaar, het resultaat en verhaal van hun samenwerking te presenteren. De resultaten van de samenwerking tussen de eerdere duo’s logen er niet om. En ook deze editie belooft weer een Parel van een Dicht- en Drukkunst te worden.

 

De bekende Alkmaarse dichter Elly de Waard en kunstenaar Nikkie Wester tonen tijdens deze Reuring editie in Koekenbier, wat hun samenwerking heeft opgeleverd. Ze worden omringd door de dichters Joske Janszen, Aurora Guds en Ronald Offerman en de multi-instrumentale taalkunstenaar Bert van Baar. Uiteraard is er tijd voor ontmoeting en napraten met de kunstenaars. Ook zijn de drie voorgaande DichtDruk edities deze middag te bewonderen.

Intekenen voor het exclusieve DichtDruk portfolio is ook zeker mogelijk, tijdens de pauze van deze vierde editie.

 

DichtDruk in het kort

Acht dichters en acht grafici uit de regio zijn uitgenodigd om mee te doen met dit bijzondere project. Zij bevinden zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd. De dichters en grafici zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er acht duo's zijn ontstaan. Twee jaar lang presenteert ieder kwartaal één duo hun werk, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo's bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio.

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten. www.bibliotheekkennemerwaard.nl/dichtdruk

 

Telefoon
072-5128075
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Kennemerstraatweg 16
Alkmaar, Nederland

 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • 13 april 2019