Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

Expositie Inge Van Tienhoven

Tentoonstelling
Datum: 27 januari 2019 16:00 - 26 maart 2019 16:00

De tentoonstelling is verlengd en nog t/m 26 maart in het Grafisch Atelier te zien!

Ik ben Inge, illustrator en grafisch ontwerper, maar ook: optimist, natuurliefhebber en vogelfanaat. Samen met mijn partner Dion heb ik in 2018 een boek gemaakt over vogels in Nederland.

Het boek is ontstaan mijn voorliefde voor vogels. Vele jaren vogels kijken hebben mij tot een fervent vogelaar gemaakt. Vogels illustreren maakt mij echt gelukkig. Door het combineren van grafiek met schilderwerk heb ik een geheel eigen stijl van illustreren. De gestileerde vogels contrasteren met de overvloed aan details in de achtergronden.

Omdat wij er vaak samen op uit trekken verteld elke illustratie een verhaal. De omgevingen zijn referenties naar onze eigen zoektochten en staan vol herkenbare menselijke elementen. Want ook in onze dagelijkse omgeving zijn tal van vogels te vinden.

Dat is nou een duif, denk ik, is meer dan een prentenboek voor volwassen. Elke vogel krijgt ook een beschrijving. Omdat Dion geen bioloog is noch serieuze vogelaar heeft elk beschrijving een geheel eigen geluid. In 43 korte teksten kraken we de ijsvogel af, versterken de mythe rondom de wielewaal en breken een lans voor de huismus. Met willekeurige feitjes, een dosis humor en een heleboel associaties en vergelijkingen proberen we de kijk op vogels veranderen.

Tijdens de expositie zullen onder andere de originele illustraties uit het boek te bewonderen zijn. Daarnaast is er ook een overzicht van eerder werk. Ik ben namelijk al een tijdje bezig met linoleum snijden. Het gutsen geeft mij op een of andere manier rust. Waar ik bij andere bezigheden zo afgeleid ben, kan ik uren aan een stuk gutsen. Ook in mijn andere grafiek werk zijn, uiteraard, vogels te spotten!

 

 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • Van 27 januari 2019 16:00 tot 26 maart 2019 16:00