Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

DichtDruk #3 presentatie @ Reuring

Activiteit
Datum: 26 januari 2019 16:00 - 18:00

Presentatie DichtDruk editie 3 in Grandcafe Koekenbier
 
Heeft u inmiddels ook de smaak te pakken? De resultaten van de samenwerking tussen Piet Lont en Joris Miedema en daarna Inge Bak en Nicola Kloosterman logen er niet om. Pareltjes van dicht- en drukkunst. 
Het volgende duo loopt zich inmiddels warm en zal op zaterdag 26 januari van 16.00 tot 17.30 uur, tijdens een Reuring editie in Grandcafe Koekenbier in Alkmaar, het resultaat van hun samenwerking presenteren. Met is weer een prachtig nieuw gedicht dit keer door Elly Stolwijk en een prachtige nieuwe prent van Jules Kockelkoren. Uiteraard is er tijd voor ontmoeting en nagesprek met de kunstenaars. De middag wordt muzikaal omlijst door Arie van Egmond.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!
 

DichtDruk in het kort
Acht dichters en acht grafici uit de regio zijn uitgenodigd om mee te doen met dit bijzondere project. Zij bevinden zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd. De dichters en grafici zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er acht duo's zijn ontstaan. Twee jaar lang presenteert ieder kwartaal een duo hun werk, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo's bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio. 

Graag ontmoeten wij u op zaterdagmiddag 26 januari om 16.00 uur!
‘De drie musketiers’ van DichtDruk: Grafisch Atelier Alkmaar, Reuring en Bibliotheek Kennemerwaard

Adres: Grandcafe Koekenbier, Aikema zaal, Kennemerstraatweg 16 in Alkmaar.

 

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten. 

 

 

 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • 26 januari 2019 16:00 - 18:00