Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

Expositie Marja Vleugel

Tentoonstelling
Datum: 2 december 2018 - 22 januari 2019

Locatie: Grafisch Atelier Alkmaar  |  Plaats: Alkmaar, Nederland

Graag nodig ik u uit voor de opening van de tentoonstelling van mijn werk in het Grafisch Atelier Alkmaar.

Naast beheerder ben ik zelf altijd bezig geweest met het maken van grafiek en dat is inmiddels al 25 jaar sinds mijn studie. Dat leverde een heleboel grafiek op.

Een nog steeds groeiende stapel prenten, verspreid over laden, dozen en in de opslag. Dit 'jubileum' heb ik aangegrepen om al die laden weer eens open te trekken.

Dit gegeven levert soms verrassingen op. Sommige prenten hebben ooit ergens gehangen, anderen kregen nooit de kans hiervoor en waren bijna vergeten.

Er liggen druksels die nog niet af waren of zelfs afgekeurd, maar misschien was de achterkant van het papier nog bruikbaar? Dat gaat in dit proces allemaal door mijn handen en hieruit maak ik een selectie van de prenten die ik wil laten zien in het grafisch atelier. 

Ditmaal geen speciaal thema, maar een overzicht, te beginnen bij de eerste litho die ik maakte op de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht, tot de laatste voor de Laurens 500 map.

Het is een tussenstand, want er ligt weer een geslepen steen klaar om betekend te worden.


Ik hoop u te ontmoeten tijdens de feestelijke opening op zondag 2 december om 16:00 uur in het GAA. Een muzikale bijdrage wordt verzorgd door Stolwijk & co. 

De expositie is te zien van 2 december t/m 22 januari 2019.


Gedurende deze periode is het GAA 3 weken gesloten van 15 december t/m 6 januari 2019. Op 13 januari presenteren wij, inmiddels voor de 9e maal, de  Koppermaandagprent. Waarover later meer informatie.

Het Grafisch Atelier Alkmaar is geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur, behalve in de bovengenoemde periode.


Marja Vleugel

 

Telefoon
072-5128075
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Doelenstraat 23
1811 KX Alkmaar, Nederland

 

Kaart


 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • Van 2 december 2018 tot 22 januari 2019