Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

Presentatie KoppermaandagPrent 2020

Activiteit
Datum: 12 januari 2020 16:00 - 19:00

Locatie: Grafisch Atelier Alkmaar  |  Plaats: Alkmaar, Nederland

Koppermaandagprent Presentatie
zondag 12 januari 2020 om 16:00 uur
door Patrick van Mil, directeur van Stedelijk Museum Alkmaar

Vol trots presenteert de Stichting Vrienden van het Grafisch Atelier Alkmaar de tiende KoppermaandagPrent. Volgens onze traditie wordt deze prent aan alle Vrienden van het Grafisch Atelier Alkmaar aangeboden op de eerste zondag na Driekoningen (6 januari). 
Denise Kamp heeft dit jaar de KoppermaandagPrent gemaakt in de etstechniek. Geen geringe klus gezien de grote oplaag.

Over Denise Kamp
Denise Kamp (Rotterdam 1965) is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Alkmaar. Voor deze koppermaandagPrent liet zij zich inspireren door een afbeelding uit haar bundel 'Jaarringen lopen' waarbij een hemdje aan een hand/bladvorm hangt.
Denise; "het leek me mooi de fragiliteit en het lijnenspel van deze afbeelding in de etstechniek uit te drukken. Bovendien wilde ik altijd al eens met blinddruk werken en de vorm en sereniteit van het hemdje leken me hiervoor heel geschikt”.
www.denisekamp.nl  

Voor de vijfde en laatste maal heeft Cora Vries de omslag verzorgd voor deze uitgave. Het is weer een prachtig geheel geworden. De Allermooiste volgens Cora. www.coravries.nl

De KoppermaandagPrent wordt op zondag 12 januari om 16:00 uur gepresenteerd in het Grafisch Atelier Alkmaar door Patrick van Mil, directeur van het Stedelijk Museum Alkmaar.

De KoppermaandagPrent 2020 is gedrukt in de diepdruk techniek;  aquatint, lijnets, blinddruk en een stempeltje in een oplaag van 180 exemplaren, 8 exemplaren Epreuve ‘d Artiste en 2 exemplaren Hors Commerce.
Het is gedrukt op 300 grams Hahnemuhle papier, gesneden op 25 x 31,5 cm.
Het fraaie mapje is voor de vijfde maal ontworpen door Cora Vries.
Het is gedrukt in hoogdruk, zeefdruk, foliedruk en een stempel op 320 grams Pop'Set.

De prent zelf blijft tot het laatste moment een verrassing.
Voor alle Vrienden van het Grafisch Atelier Alkmaar ligt een gratis exemplaar klaar. Voor niet-Vrienden is de prent te koop voor slechts € 20,00. Dit zijn een beperkt aantal exemplaren. Alleen al dit geschenk (een ‘collector’s item’) is een goede reden om Vriend te worden van het grafisch atelier!

We hopen u te zien tijdens onze KoppermaandagPrent presentatie, tevens Nieuwjaarsreceptie op zondag 12 januari om 16:00 uur in het Grafisch Atelier Alkmaar.

 

Telefoon
0725128075
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Doelenstraat 23
Alkmaar, Nederland

 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • 12 januari 2020 16:00 - 19:00