Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

Expositie van Denise Holtkamp

Tentoonstelling
Datum: 10 december 2017 - 7 februari 2018

Locatie: Grafisch Atelier Alkmaar  |  Plaats: Alkmaar, Nederland

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling van Denise Holtkamp. Deze wordt geopend op zondag 10 december om 16:00 uur. De tentoonstelling zal te zien zijn van 10 december t/m 6 februari 2018.

Denise Holtkamp (Amsterdam, 1952) genoot haar opleiding aan de Gerrit Rietveld academie, richting schilderen en vrije grafiek. Zij studeerde af in 1980 richting illustratie. Het tekenen naar de werkelijkheid heeft altijd aan de basis gelegen van haar werk.

Sinds 1983 werkt Denise als vrij beeldend kunstenaar. Ook was ze van 1988 tot 2000 werkzaam als docent tekenen en schilderen aan de Blauwe Schuit in Hoorn.

Onderwerpen in haar werk zijn: het portret, bloemen en het landschap. Deze probeert ze voortdurend in verschillende technieken weer te geven. Een collega noemde haar eens bij een gelegenheid waar het werk ter sprake kwam een: “Zoeker naar de Heilige Graal”, iets wat zijzelf als een compliment ervaart.

Sinds haar verhuizing naar Alkmaar in 2006 heeft ze gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het grafisch atelier haar bood. Ze heeft in die periode met verschillende grafische technieken gewerkt, maar de zeefdruk lijkt het best te passen bij het werk dat ze in serie wil maken. In dat kader heeft ze dit jaar ook de Vriendenprent mogen maken. (zie afbeelding)

De titel van de prent is “ Het geluk van de Fietstunnel”, ontstaan uit een werk in gemengde techniek van aquarel, tekening en collage. Zij heeft na de eerste oplage een tweede en derde oplage van de prent gedrukt. De prenten verschillen van elkaar doordat ze een heel ander kleurenpalet heeft gebruikt voor de twee vervolg-oplages.

Denise exposeert in het Grafisch Atelier Alkmaar met haar grafisch werk. Het gaat hier om werk dat recent is gemaakt in het GAA, maar ook enkele zeefdrukken die daarvoor zijn gedrukt in Lokaal 10 in Hoorn.
‘Vriendenprent' Denise Holtkamp  foto: Peter H.Toxopeus
Het Grafisch Atelier Alkmaar is geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.

*Het Grafisch Atelier Alkmaar is rond de feestdagen gesloten van 18 december t/m 3 januari 2018.*

 

Telefoon
0725128075
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Doelenstraat 23
1811 KX Alkmaar, Nederland

 

Kaart


 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • Van 10 december 2017 tot 7 februari 2018