Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

Expositie van Lisa Baijs en Annelotte Lammertse

Tentoonstelling
Datum: 22 oktober 2017 - 5 december 2017

Locatie: Grafisch Atelier Alkmaar  |  Plaats: Alkmaar, Nederland

Het Grafisch Atelier Alkmaar nodigt u uit voor de expositie van Lisa Baijs en Annelotte Lammertse. U bent van harte welkom op de opening op zondag 22 oktober om 16:00 uur. Van 21 oktober t/m 5 december is de tentoonstelling te zien. 

Lisa Baijs en Annelotte Lammertse zijn deze zomer beiden afgestudeerd aan de kunstacademie; Lisa aan de Willem de Koning en Annelotte aan de Gerrit Rietveld Academie. Lisa heeft de afgelopen jaren een paar maal in het GAA gewerkt en Annelotte werd gespot tijdens haar eindexamenexpositie.

Annelotte Lammertse
Op de tentoonstelling is een keuze te zien uit 'Tuin Bladen', Annelotte Lammertse's afstudeerproject aan de afdeling Beeld en Taal van de Rietveld Academie in Amsterdam. Het project is geïnspireerd op de seizoenen en de mens die zich verliest in het werken in de tuin en zijn omgeving. 

In de getoonde etsen, hout-, zeef- en letterdrukken speelt het onderzoek naar de eigenschappen van materialen en druktechnieken een grote rol.

Aan de basis van de grafiekwerken ligt een kort libretto dat zich afspeelt in een omsloten tuin, dat geschreven werd (werd geschreven door Annelotte) voor het Opera Forward Festival.

"De appels worden geplukt en naast elkaar gelegd in de kast. De melodie begint. De strijkstok wordt langs de plantenstelen gestreken. De dievensteker steekt in de aarde. 's Avonds in de donkere kamer wordt gewacht op de bloei van de linde."

Lisa Baijs
"Ik ben werkzaam als freelance grafisch vormgever, illustratief ontwerper en 'visual storyteller'. Ik maak heel veelzijdig werk: ik pas illustratie toe op papier, in de (openbare) ruimte en ik ontwikkel producten zoals tafelkleden, onderzetters, ceramische beelden, theedoeken etc. Dat is het mooie van mijn vak, alles kan, alles mag.
Iets wat altijd terugkomt in mijn werk is de natuur. Dieren en planten inspireren en fascineren mij ontzettend veel. Met mijn werk vertel ik ook het liefst een verhaal, wat voor verhaal dat is laat ik in de meeste gevallen over aan de toeschouwer zodat het verhaal eigen wordt.

Ik ben momenteel bezig met een heel groot project, waar ik tevens mee ben afgestudeerd. Het is een graphic novel/beeldroman genaamd 'RAAF'. Het boek is nog in ontwikkeling, maar komt in dit jaar uit en in de verkoop.
Voor mijn afstudeerproject heb ik de pagina's van mijn boek in diverse technieken - waaronder ook grafische technieken - uitgewerkt. Deze zullen naast ander werk te zien zijn bij de expositie in GAA".
 

 

Telefoon
072-5128075
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Doelenstraat 23
1811 KX Alkmaar, Nederland

 

Kaart


 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • Van 22 oktober 2017 tot 5 december 2017