Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

Expositie van Henriette Boerendans

Tentoonstelling
Datum: 8 september 2017 - 17 oktober 2017

Locatie: Grafisch Atelier Alkmaar  |  Plaats: Alkmaar, Nederland

Het grafisch Atelier Alkmaar nodigt u uit voor de expositie van Henriette Boerendans. U bent van harte welkom op de opening op zaterdag 9 september vanaf 16:00 uur. Van 8 september t/m 17 oktober is de tentoonstelling te zien.

Henriette Boerendans studeerde aan de Kunst Academie in Den Haag. Ze specialiseerde zich in houtsneden, ze begon met landschappen, later werden het prentenboeken. In haar houtsneden zoekt ze naar harmonie, een sterke compositie en melancholie.
Henriette denkt dat jonge kinderen beelddenkers zijn, die door ons langzaam de taalwereld in geduwd worden. Peuters en kleuters zijn haar daarom het liefste. Ze hoopt ze in deze fase met beeldtaal te bereiken, en te helpen de wereld te ordenen en vergroten via kleur en vorm.


Speciale activiteit tijdens Kunst tot de Nacht op vrijdag 8 september

Kinderboekenmaker Henriette Boerendans leest voor uit haar boeken. Het thema is nachtdieren; wat doet het spookdiertje ’s nachts en waarom graaft het aardvarken zijn hol zes meter onder de grond?
Van 20.00 uur tot 21.00 uur worden de kleintjes voorgelezen, daarna kunnen volwassenen aansluiten.
In het grafisch atelier Alkmaar is een expositie te zien van haar houtsneden. 
(www.boerendans.com)


Open Monumentendag 9 september

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september is er naast de tentoonstelling van Henriette nog veel meer te zien in het grafisch atelier.
Het is inmiddels een traditie om tijdens monumentendag demonstraties van de verschillende grafische technieken te organiseren. Ook dit jaar mag u overal kijken naar hoe de persen werken en prenten worden gedrukt.

Aansluitend is de opening van de tentoonstelling van Henriette Boerendans om 16.00 uur.

 

Telefoon
072-5128075
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Doelenstraat 23
1811 KX Alkmaar, Nederland

 

Kaart


 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • Van 8 september 2017 tot 17 oktober 2017